• Jar a jej Orgován

    Ahojte, už ste iste aj vy postrehli, že síce máme za oknom sychravo, ale máme tu jar.  Ráno ešte je zima, pri pohľade na teplomer ani neveríme, že je marec, ale počas dňa nás slniečko príjemne zohreje.

    Iba pred pár pár týždnami na stromoch nebol ani jeden lístok, a už  pomaly začnú kvitnúť gaštany, a naozaj začne peľová sezóna.

    Na jar sa prebúdza všetko, úplne všetko /ak nemáme práve jarnú únavu a ešte sladko driemkáme/.  Stromy, vtáky /práve jeden tu pri okne ľahodne vyspevuje/,  zvieratá ale aj kvety:  krokusy, narcisy, tulipány, azalky, hyacinty, nesmiem zabudnúť ani na čerešne, pivónie, orgován a mnoho mnoho ďaľších.

    Jarné obdobie je pre nás jedným z najkrašich období. Je to skvelé obdobie na oslavy vonku. Slnko tak nepáli, ale pritom príjemne zohrieva, na pobyt vonku potrebujeme iba svetrik či teplú deku. Je to úžasné obdobie plné pestrofarebnéj škály kvetov, ktoré práve dorastajú a s ktorej si vieme namiešať ten správny farebných kokteil na akúkoľvek svadbu, oslavu, či len také príjemné posedenie s priateľmi.

    Dnes dostal hlavnú úlohu Orgován.

    Je prenádherný všade, len tak v záhrade, keď pod ním sedíte, na stole vo váze či v svadobnej kytici, dekoráciach na stoloch, svadobnej torte…. možností je naozaj veľa.

    Viete si predstaviť koľko farieb môže mať? My sme narátali až 15 odtieňov.

    Jeho strapce drobných kvietkov pripomínajú strapce hrozna – už len privoňať k tej vôni.  Rozžiari svojou farebnosťou záhradu, či balkón, oslavu či svadbu.  Je veľmi nenáročný na starostlivosť, preto sa do pestovania môžu pustiť aj nie veľkí odborníci.  Ak chcete mať vônu v izbe, zasadte si orgován pred okno a už len otvorte okno.

    Orgován je skvelým útočiskom pre motýle a spevavé vtáčiky. No predstavte si tú jarnú idylku 🙂 Neváhajte ho však dekorovať do vázy.  Či použijete jeho zelené listy, alebo sa budete kochať iba prenádhernou farbou jeho kvietkov, určite nešliapnete vedľa.

    zdroj foto: https://sk.pinterest.com/easywedding/inšpirácie-jarný-orgován-inspirations-spring-lilla/