• 4 rozhodujúce výhody čarovnej svadby na jar

    Jar je obdobím nových začiatkov. Prebúdza sa nielen príroda, ale aj ľudia, ktorí nasávajú príjemné teplo slnka. Vôňu jari cítiť vo vzduchu a je všade okolo nás. Ideálny čas na svadbu. 🙂

    Aj manželstvo je začiatkom niečoho nového. Púšťame sa do neho s veľkou láskou, očakávaniami, predstavami, snami, túžbami, pocitom, že sme niekým skutočne milované.

    Mnoho ľudí si perfektnú svadbu spája práve s letom. Žiadne obmedzenia pri výbere svadobných šiat. Nemusíte ich schovávať pod kožušinovou pelerínou ako v zime.

    Na jar síce nie je slnka na rozdávanie, ale aj toto obdobie má niečo do seba a dokáže na svadbe vyčariť nezabudnuteľnú atmosféru.

    Prečítajte si 4 výhody, ktoré môžete získať jedine svadbou na jar. Žiadne iné ročné obdobie vám ich nedá. 😉

    1. Ľahšia dostupnosť termínov

    Organizovanie svadby si vyžaduje svoju pozornosť. Musíte myslieť na príliš veľa vecí, aby svadba vyšla podľa vašich predstáv a boli ste s ňou spokojné. Záleží na každom detaile.

    Základom je termín vášho vysnívaného dňa. Je nesmierne dôležitý, najmä pri rezervovaní termínu v kostole, na úrade, v reštaurácií, alebo na inom mieste, ktoré ste si pre vlastnú svadbu zvolili.

    Výhodou svadby na jar je, že pri rezervácií termínu, nemusíte počítať s nátreskom, ako je to pri letných svadbách. Žiaden preplnený kalendár. Môžete sa spoľahnúť, že vaša jarná svadba bude prebiehať v deň, ktorý ste si naplánovali so svojou polovičkou. Žiadne posúvanie a výber iného termínu sa nekoná.

    2. Jarná svadba je viac romantická

    Ak ste milovníčky romantiky, svadba na jar vám krásne nahrá do kariet. Nikde nie je napísané, že svadba musí byť jedine v kostole, na úrade a nakoniec sa odohrávať v reštaurácii pri slepačej polievke a rezni so šalátom.

    Jar ponúka oveľa väčší priestor, aby ste pustili svoju fantáziu na špacír. Je veľká škoda to nevyužiť. Predstavte si svadbu v nádhernej záhrade, ktorá je plná farebných kvetov. Narcisy, tulipány, konvalinky, hyacinty alebo voňavé kvety čerstvo rozkvitnutej čerešne.

    Vôbec sa nemusíte báť zakomponovať tieto kvety do svadobnej kytice. Krehkosť jarných kvetov jednoducho zvládnete s dobrými kvetinármi. Prekrásna kytica z narcisov sa doslova pýta k vašim bielym svadobným šatám. Žlto hráškovej kombinácii určite neodolá ani výzdoba svadobného stolu.

    Ak si romantiku spájate skôr s ružovoufialovou farbou, pri dekoráciách vymeňte narcis za orgován. Je tvarovateľný, neuveriteľne voňavý a k dispozícií je jedine na jar.

    Veľké množstvo orgovánových kytíc vykúzli správnu atmosféru romantickej svadby. Ak k tomu pridáte orgovánové srdiečka na stoličky alebo nimi ozdobíte úvodnú líniu do kostola, romantické duše si určite prídu na svoje.

    3. Dokonale prepojenie s prírodou

    Úžasne voňajúca príroda sa vôbec nevylučuje s romantikou. Práve naopak, vzájomne sa podporujú a dopĺňajú. Chladný priestor reštaurácii vymeňte napríklad za romantickú stodolu na rozkvitnutej lúke, alebo v čerešňovom sade.

    V hlavnej úlohe sú seno, drevené stoly, lavice, či stoličky z čias našich babičiek. So správnou výzdobou a doplnkami podčiarknete výnimočnosť vecí, v ktorých sa odráža história a vôňa ozajstného dreva.

    Ošarpané nádoby, kvetináče plné jarných kvetov vytvoria úžasnú atmosféru pre váš veľký a výnimočný deň. Cíťte sa uvoľnene a vychutnajte si váš deň D v blízkosti rodiny a priateľov bez zbytočnej strohosti.

    Zlatý dážď, bahniatka, či konáre plné kvetov čerešne zažijete jedine na jarnej svadbe. Ak k ním pridáte lampáše, máte vyhrané. Vašu svadbu si budete vy, ale aj vaši hostia veľmi dlho pamätať.

    Svadba v stodole má určite svoje výhody. Ak vašim cieľom bola výnimočnosť, romantická atmosféra a originalita, trafili ste klinec po hlavičke. Určite vám to pripomenú svadobné fotografie, ktoré takéto prostredie doslova milujú.

    Pri svadbe v prírode určite myslíte aj na plán B. Nikdy neviete, akú náladu bude mať jarné počasie. Prístrešok alebo vyhrievače v stodole sa postarajú o praktickú časť vašej svadby. V prípade dažďa hostia ostatnú suchí a bude im teplo, aj napriek tomu, že večer teplota klesne.

    4. Ušetrené peniaze

    Zvyčajne sa svadby v tomto ročnom období končia skôr. Najmä ak ich máte spojené s posedením v prírode. Skorší príchod tmy a chladnejšie noci neumožnia hosťom popíjať až do rána.

    Napriek tomu, že počítate s nižším rozpočtom, zámerom svadby nie je hostí vyštvať. Skorší odchod určite vykompenzuje posedenie pri ohni, ktoré vykúzli dokonale romantickú atmosféru.

    Ak nemáte oheň po ruke, čaro tlmeného svetla vytvoríte aj pomocou krásnych reťazí s plátnovými lampášmi. Kovové lampy v tvare žiarovky sú skvelou voľbou na osvetlenie bufetového stola v prírode.

    Tma, sviečky, lampáše, mäkulinké deky, do ktorých sa s chuťou zaboríte s vašim partnerom. K tomu pohár dobrého vína a pár príjemných priateľov, s ktorými chcete osláviť začiatok manželského života.

    Túlenie, relax, nekonečné rozhovory s tými najbližšími. Aj takto môže vyzerať predstava o ideálnej svadbe. Nie vždy je to len o kope jedla, hlasnej hudbe, či tancovaní do bezvedomia.

    Toto sú štyri hlavné dôvody, prečo zorganizovať vlastnú svadbu práve na jar:

    • nemusíte robiť žiadne kompromisy pri dohodnutí termínu vašej svadby,
    • pokojne môžete popustiť uzdu vašej fantázie a naplno sa oddať romantickej svadbe na jar,
    • vy a vaši hostia už nemusíte byť zavretí medzi nudnými stenami reštaurácie, ale vychutnajte si spojenie s prírodou, ktorá je na jar pestrofarebná a voňavá,
    • svadbu na jar dokonale zvládnete aj pri nižšom rozpočte.

    Na záver som si pre vás pripravila ešte jeden skvelý tip. Ak ste sa rozhodli, že kráľovnou svadobnej dekorácie bude baza, nemusí to ostať iba pri výzdobe. Šikovná mamina určite zvládne pripraviť úžasný bazový sirup, ktorý môžete uskladniť v sklenených fľaštičkách. Perfektný darček pre vašich hostí. Čo myslíte? 😉

    foto: pinterest, archív easywedding.sk