• Jarná svadba v záplave kvetín

    Jarné obdobie každým rokom odštartuje svadobnú sezónu a so svadbami akoby sa vrece pretrhlo. Niet sa čomu čudovať, veď tento krásny ročný čas je priam magický. Svadba na jar poskytuje väčší priestor aj pre kreativitu a znamenitú originálnu výzdobu. Ak chcete jarnú nádheru využiť naplno, tu je niekoľko tipov ako jarnú atmosféru preniesť aj do svadobnej výzdoby.

    Typicky jarná kvetinová výzdoba

    Kvety sú základom výzdoby na každej svadbe. Stelesňujú romantiku, nežnosť a dodávajú každej príležitosti slávnostný nádych. Jar nám ponúka nádherné kvetiny typické práve pre toto ročné obdobie. Po akých druhoch teda siahnuť?

    Hyacinty sú krásnymi reprezentantmi jarného obdobia spolu s ich prenikavou omamnou vôňou. Svadobnej výzdobe dodajú punc luxusu a krásne vyniknú či už ako súčasť kytíc alebo ako samostatné aranžmány. Zoženiete ich v bielej, ružovej alebo fialovej až modrej farbe.

    Ďalším typickým jarným kvietkom je napríklad narcis, ktorý svojou žltou farbou rozžiari každú miestnosť a vnesie do nej dotyk slnka. Prípadne môžete siahnuť po narcisoch v bielej farbe, ktoré vyzerajú veľmi elegantne. Ak chcete, aby vaša svadobná výzdoba hrala farbami, zvoľte tulipány, ktoré zoženiete vo farbách a odtieňoch od výmyslu sveta. Skutočne honosne však vynikne orgován, ktorý môžete bohato naaranžovať do vysokých váz.

    Romantické jarné dekorácie

    Kvety na svadbe však nemusia byť len živé, ale môžu sa vyskytovať aj na dekore svadobných doplnkov. Skvelú príležitosť na zakomponovanie kvetov ponúka napríklad obľúbený svadobný candy bar, v rámci ktorého môžete pre hostí pripraviť aj praktické papierové tanieriky či poháre.

    Krásne vyniknú aj papierové košíčky na muffiny so vzorom jarných kvietkov alebo motýľov. Muffiny v jednoduchých jednofarebných košíčkoch zas skvele ozdobia veselé kvetinové zápichy v tvare srdiečka. K tomu by samozrejme mali byť k dispozícií aj kvetinové slamky a servítky. Zladené kvetinové dekorácie ponúkajú napríklad kolekcie Boho chic, Floral FancyZáplava kvetov.

    Čo ďalšie ešte k jari neodmysliteľne patrí? Jednoznačne poletujúce motýle a spievajúce vtáčiky, ktoré krásne doplnia vašu jarnú kvetinovú výzdobu. Môžete ich jemne zakomponovať napríklad ako papierové menovky , roztomilé držiaky na menovky alebo dekoratívne sošky.  Originálnou a efektnou dekoráciou na svadobných stoloch je aj romantická vtáčia klietka, naaranžovaná spolu s čerstvými alebo umelými kvetinami a sviečkami.

    Jarná farebná paleta

    Trendy pre rok 2018 prinášajú aj neokukané farebné kombinácie, ktorými sa môžete inšpirovať pri plánovaní a ladení vašej jarnej svadobnej výzdoby. Medzi tie najkrajšie patrí napríklad púdrová ružová v kombinácii so zelenou, levanduľová v kombinácii s fialovou či biela s prírodnou  zelenou.

    Nevesta s rozkvitnutými doplnkami

    V jarnom období si aj Vy ako nevesta, môžete dovoliť doplniť svoj svadobný outfit rozkvitnutými jarnými kvetinami. Namiesto spony so závojom si vylepšite účes napríklad kvetinovou ozdobou do vlasov, ktorá môže byť elegantná biela alebo pokojne aj farebná.  Veľmi obľúbené sú tiež pestrofarebné kvetinové čelenky okolo hlavy, ktoré sa výborne hodia napríklad na svadbu v štýle boho.  Užitočným svadobným doplnkom je aj jemný kvetinový slnečník pre nevestu, ktorý vás ochráni pred prudkým slnkom a originálne doplní vaše svadobné fotografie.

    Ako teda zakomponovať jarnú atmosféru do svadobnej výzdoby? Poďme si to zhrnúť:

    • Kvetinová výzdoba z typicky jarných kvetov (Tulipány, narcisy, orgován, hyacint…)
    • Kvetinové vzory na svadobných doplnkoch a prestieraní
    • Rôzne jarné dekorácie (Vtáčiky, motýle, klietky pre vtáčiky…)
    • Výzdoba v jemných a zladených farbách (púdrová ružová, levanduľová, biela, zelená…)
    • Kvetinové doplnky pre nevestu (farebné kvetinové ozdoby do vlasov, čelenky, slnečník, vejár…)

    Samozrejme nemusíte to preháňať, no ak s citom zakomponujete a zladíte jarné inšpirácie a dekorácie, určite sa vám podarí vykúzliť neopozeranú svadobnú výzdobu, ktorú vám bude závidieť nejedna kamarátka.

    Zdroje obrázkov: bit.ly/2HTxqvD, bit.ly/2yvomdq, bit.ly/2JkMsKx, bit.ly/2F7SNGT, bit.ly/2qV1iQa